op kleur

blader doorheen palganeem op kleur

de beschikbare kleuren worden regelmatig geëvalueerd en bijgewerkt
zodat u zich modebewust over het eiland kan bewegen

beschikbare kleuren

Hemelsblauw

De kleur van de wolkenhemel boven palganeem, maar ook van het zicht dat Kind heeft door haar dakraam. Heremiet vraagt zich af of iemand intussen zijn wolken al in een doosje gevangen heeft.

Zonnegeel

Deze kleur dragen zowel Kind als Heremiet in het hart. Dit heeft iets met zaadjes te maken. Heremiet vraagt zich wel af hoe die kleur toch op het eiland is terechtgekomen.

Bloedrood

De kleur van de druppel op de grond waarin Kind rare vormen tekent. Sommigen moeten dan eventjes gaan liggen.

Oudroze

Om één of andere reden tekent Kind haar brieven op oudroze papier. Maar wanneer Heremiet Matzikivi ontmoet, moet hij bekennen dat hij deze bekende gestalte al eerder zag op een hem toegestuurde postkaart.

Lichtbruin

De kleur van het briefje dat Kind in haar achterzak steekt, maar ook van de houtwal rond de hut, de beren, de houtige stammen langs de kust en het kopje thee dat Heremiet drinkt om 10u. Kind kent dit bruin. Het doet haar soms denken aan het strand van Bredene, waar ze nooit met haar ouders kwam, maar wel al veel van gehoord heeft.

Wit

Het wit van het papier, het wit van de eerste sneeuw of van het laatste licht dat over het eiland hangt, voor de nacht valt. Soms gebeurt het dat Heremiet iets meent te ontwaren, maar dat blijkt zelden het geval. Kind herinnert zich uit de tekenles dat dit eigenlijk geen kleur is.

kleurstudie

Nachtblauw A

De nacht valt boven palganeem. Hier – (volgt)

Volgt

Nachtblauw B

Afgeleid door de stand van zaken: 
grote hoeveelheden wind, halmen die de zijkant van de beek doen bewegen, 

lees verder

%d bloggers like this: