Brief 5/H3: Het licht

Mijn wandelingen, ze worden net als de dagen korter. De kaart van mijn dagelijkse wandelroute verschuift en wordt kleiner. Het water tussen de heremietrotsen bevriest soms. De landtong langs waar ik naar hier ben gekomen, is nu grotendeels onbereikbaar. Ook waait het onophoudelijk.

Het eiland krimpt en opent zich, als een hartslag.
Dat doet het jaar na jaar.

Kind,
van licht gemaakt,
doorschijnend kind,


Je brieven, ze stapelen zich op. Aan de voordeur, op de keukentafel, tussen de bloempotten, onder mijn bed. Ik heb nog zo weinig geantwoord. Telkens er een brief aankomt, verstrijken de dagen en hoewel ik aan je regels denk, kom ik er maar niet toe te antwoorden. Ik bekijk het blad eindeloos, herkauw mogelijke antwoorden tijdens mijn wandeling, terwijl ik mij met regenwater afspoel,  telkens als ik koffie zet. Dat is tegenwoordig toch zo’n vier keer per dag. De dagen en de nachten gaan in elkaar op, soms comateus en soms doorwaakt. En elke poging die ik onderneem om je te schrijven, mondt uit in een gesprek met mezelf.

Zei ik al dat het me niet lukt je te antwoorden?
Soms betrap ik me er op dat ik tijdens het schrijven mijn eigen vragen beantwoord, alsof jouw zorgen verre schijn zijn.

onwillekeurig herinnerde ik me hoe je vroeger, in mijn tuin, tijdens een wandeling in de buurt of in het park, mijn zakken vulde met bolsters, afgeplatte stenen, nootjes en helicoptertjes


Deze brief werd, tot een boekje gevouwen, verstuurd in een nachtblauwe envelop. Samen met de brief kregen de ontvangers ook een fiche voor een kleurstudie.

Wilt u ook zo’n brief uit palganeem ontvangen? Bestel hem hier.

One thought on “Brief 5/H3: Het licht

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: